De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne
Geslaagd voor BHV

De medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde en de assistentes van de huisartsen van de huisartsengroep Oosterbroek hebben woensdag 13 februari jl. weer hard geoefend om de dagelijkse veiligheid in en om het gezondheidscentrum te garanderen. Jaarlijks volgen zij gezamenlijk de cursus BHV/AED/Reanimatie en EHBO, verzorgd door de firma Dijkstra BHV Support.

De deelnemers moesten dit jaar eerst een theoretische test doen over verschillende aspecten van brand en bedrijfshulpverlening. Daarna werden de antwoorden uitgebreid besproken. Speciale aandacht ging dit jaar uit naar de gevaren van koolmonoxidevergiftiging. Het is zinvol om in huis koolmonoxidemelders op te hangen, ook als u een CV-ketel heeft. Let bij de jaarlijkse controle niet alleen op de functie van de CV-ketel zelf maar laat de afvoerkanalen ook eens controleren op veiligheid m.b.t. koolmonoxide!
Daarna werd er praktisch geoefend met het blussen van een brand met een brandblusser en het doven van vuur bij een brandende persoon, met een blusdeken.

Ook werden er, eerst in theorie, verschillende ongevallen doorgenomen, waarbij reanimatie en gebruik van AED nodig is. Alle medewerkers hebben daarna een reanimatie (met gebruik van de AED) uitgevoerd in de praktijk.