De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne
Ik heb de volgende cursussen en opleidingen gevolgd: Fysiotherapie Knierevalidatie COPD/Astma Mulligan Concept Balanstherapie / Core stability AQUA-fysio Medical taping Concept Cyriax   BIG-registratie: 19033797104
Mijn naam is Monique Heeger, geboren in Zwolle.

Ik ben in 1980 als algemeen fysiotherapeut aan het werk gegaan in de stad Groningen. Al gauw kwam ik in Oost-Groningen terecht in de praktijk van Heeg in Veendam en Muntendam en maakte kennis met de Groningse mentaliteit. Nu na meer dan 30 jaar kan ik zeggen dat ik me hier nog steeds op mijn plek voel. Mede daarom ontstond er in 1998 een nieuwe eigen praktijk: Fysiotherapie Menterwolde.Sinds 2013 is de samenstelling van de maatschap verandert en bestaat nu uit Ineke Aapkes, Els Ongering en ik.

Binnen het vakgebied ben ik me in de loop der jaren meer en meer bezig gaan houden met de orthopedische klachten van met name het been. Vooral de relatie in klachten van rug, heup, knie en voet vind ik interessant. De knie is al jaren mijn specialisatie.

Allerlei vormen van therapie en training gebruik ik, waaronder ook het gebruik van de swissbal. Corestability werkt als een rode draad door mijn therapieën. Daarnaast begeleid ik samen met mijn collega Gina wekelijks COPD patiënten die in de praktijk komen meedoen aan specifieke beweegprogramma’s. Doordat ik in veel sporten geïnteresseerd ben en zelf ook graag sport, werk ik ook graag met sporters. En dan maakt het niet uit of iemand topsporter is of alleen recreatief bezig wil zijn. Iedereen gaat voor het zelfde doel, het beste uit jezelf zien te halen. Binnen de organisatie van de praktijk houd ik mij vooral bezig met de PR, het opzetten van nieuwe programma’s, nieuwe ontwikkelingen en uitbreiding van onze diensten.Ook probeer ik zo veel mogelijk inwoners van onze gemeente te betrekken bij nieuwe beweegevenementen en activiteiten vanuit onze praktijk zoals de Menteraloop, de Gezondheidsmarkt, het promoten van een nieuwe loopgroep in Zuidbroek.

Daarnaast zit ik in de PR commissie van Ouderen Actief in Muntendam en in de gebruikerscommissie van het D.G. van den Noortbad.
Monique Heeger
Praktijk eigenaar