De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne
Pensioen!

Na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn geweest als algemeen fysiotherapeut, waarvan 25 jaar als mede praktijkeigenaar van Fysiotherapie Menterwolde, ga ik dit jaar met pensioen.

Toen ik eind jaren zeventig naar werk zocht, was dit maar moeilijk te vinden. De meeste afgestudeerden zochten hun werk in het buitenland o.a. Duitsland en Zwitserland. Gelukkig kon ik vakantiewaarneming doen in Veendam en zo ben ik nog steeds met veel plezier in de regio werkzaam gebleven.

Het vak als fysiotherapeut, maar ook de algehele zorg in Nederland is sindsdien erg veranderd.

Toen had je nog een tweedeling onder de verzekerden: de particulieren en de ziekenfonds patiënten en slechts een klein aantal zorgverzekeraars. Geen marktwerking in de zorg.

Veertig jaar geleden werd gedacht dat wij, de fysiotherapeuten, het werk deden. De patiënten ondergingen de behandelingen passief. Nu zoeken we samen naar oplossingen en hebben de mensen zelf een rol in hun herstel. Zelfredzaamheid is daarbij een essentieel onderdeel. Dagelijks bewegen en / of sporten is mijn motto. Voor zowel jong als oud.

We gebruiken nauwelijks nog apparaten, het is allemaal oefenen, oefenen. Mijn therapie bestond dan ook grotendeels uit revalidatie / trainingen in de oefenzaal.

De knie – en COPD patiënten waren lange tijd mijn specialisatie. Later is daar voor in de plaats gekomen het begeleiden en herstellen van Covid patiënten. Trainen om weer spierkracht op te bouwen, conditie opbouwen en omgaan met eigen energie.

Kwaliteit, kennis van zaken, goede werksfeer en laagdrempeligheid voor de patiënten stond bij mij altijd hoog in het vaandel. De patiënt stond centraal met zijn hulpvraag, maar moest daarbij ook zoveel mogelijk gehoord en gezien worden.

Met vele patiënten heb ik in de loop der jaren daardoor een nauwe band opgebouwd.

Ik kijk met veel plezier terug op een hele fijne werktijd, met grote collegialiteit en gezelligheid.

Per 1 juli zal ik mijn afspraken met patiënten stoppen, maar zal me na de zomer, indien nodig, nog wel bezig houden met projectmatige management klussen voor de praktijk.

Maar vooral komt er nu een nieuwe tijd om ruimte te geven aan andere mooie dingen zoals fietsen en wandelen, tuinieren, reizen samen met mijn man. Genoeg hobby’s.

Ik wil zowel patiënten, als verwijzers en alle collega’s in de praktijk, en vanuit het werkveld heel erg bedanken voor het fijne contact en jullie vertrouwen in mij en in de praktijk.

Ik heb besloten om geen afscheidsreceptie te houden! Komende week neem ik het hele team mee naar onze jaarlijkse stek in Friesland voor 2 gezellige dagen op het water.

Ik wens iedereen het allerbeste toe en bovenal een goede gezondheid. Mijn allerlaatste tip: blijf in beweging!

Groetjes, Monique.