De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne
In the spotlight: Dorothea Dijkstra

Onze oedeemfysiotherapeut Dorothea Dijkstra heeft afgelopen maand het jaarlijks NVFL congres bijgewoond om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten omtrent de behandeling tijdens en na kanker.

Zo is er gesproken over een nieuwe operatietechniek die in opmars is, waarbij de lymfeklieren in de arm nog meer gespaard worden en er zodoende minder kans is op het ontstaan van lymfoedeem in de arm.

Daarnaast werd er benadrukt dat het na de behandeling/operatie van kanker belangrijk is dat eventuele klachten, zoals vermoeidheid, slaapproblemen, pijn en oedeem worden behandeld. Vanwege het Corona-virus merkt men dat er onvoldoende aandacht is voor de nabehandeling. In het congres werd beklemtoond hoe belangrijk het is om bij klachten contact te zoeken met een ervaren therapeut.

Onze oedeemfysiotherapeut Dorothea Dijkstra is gespecialiseerd in de behandeling van oedeem, littekenproblemen en oncologische revalidatie. Mocht u klachten hebben, dan kan er middels een intakegesprek gekeken worden of en hoe zij u verder kan helpen.