WEBSHOP
Bellen
Nieuws archief Inlog Patientenportaal

Nieuws

Nieuws archief Nieuws archief
Wilt u onze nieuwsbrief maandelijks ontvangen? Meld u zich dan aan via de button want vanaf januari ontvangen alleen de mensen die zich (opnieuw) hebben aangemeld maandelijks de nieuwsbrief!!

Opstapcursus hardlopen SOS Muntendam weer van start!

Hardlopen is voor veel mensen een ideale manier om eenvoudig en laagdrempelig te werken aan conditie en ontspanning. Voor beginnende hardlopers is het soms een uitdaging om te starten. Een duwtje in de rug kan dan helpen… Heb je weinig conditie, geen hardloopervaring, geen blessures en zou je graag een gezondere levensstijl willen? Maar lukt het je niet om zelf de juiste motivatie te vinden? Dan is de nieuwe opstapcursus hardlopen echt iets voor jou! Lees meer…..

Bedrijfshulpverleners op herhalingscursus

De medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde en de assistentes van de huisartsen van het Gezondheidscentrum De Rotonde hebben woensdag 14 februari jl. weer hard geoefend om  de dagelijkse veiligheid in en om het gezondheidscentrum te garanderen. Jaarlijks volgen zij gezamenlijk de cursus BHV/AED/Reanimatie en EHBO, verzorgd door de firma Dijkstra BHV Support . Lees meer!

Jeugd-Fit!

JEUGD-fit is er voor kinderen van 12-16 jaar. Onder begeleiding van een sportinstructeur wordt er een uur gesport in de fitnesszaal in Muntendam. De les vindt plaats in groepsverband; de groep bestaat maximaal uit 10 personen. Het doel is om de kinderen te stimuleren tot bewegen en het verbeteren van hun conditie, fitheid, coördinatie, lenigheid en kracht. Maar vooral om plezier te krijgen in het sporten! Er wordt onder andere gebruik gemaakt van fitnessapparatuur, spelvormen en oefeningen. De lessen worden gevarieerd aangeboden, zodat de kinderen met plezier in beweging komen. Lees meer….

Hester weer aan het werk per 6 maart

Op dinsdag 27 februari heeft Jet haar laatste werkdag bij Fysiotherapie Menterwolde als invalster voor Hester. We bedanken Jet voor de werkzaamheden die ze bij onze praktijk heeft gedaan. Op dinsdag 6 maart begint Hester weer met werken na haar zwangerschapsverlof.

RUG-fit; specifieke rugtraining bij Fysiotherapie

Menterwolde

Terugkerende rugklachten komen veel voor. Als u eenmaal rugklachten gehad heeft, is de kans meer dan 80% dat deze terug zullen komen of sluimerend aanwezig blijven. Toch is dat niet nodig! Door op gestructureerde wijze, onder deskundige begeleiding van een sportinstructeur, de juiste training te doen en de belastbaarheid van de rug gedurende langere tijd op te bouwen, kan het grootste deel van de rugklachten zeer effectief en langdurig verholpen worden. Lees meer…..

Monique tijdelijk uit de roulatie

Onze collega Monique Heeger is tijdelijk uit de roulatie. Met rust moet zij herstellen van een ontsteking op het hartzakje. Gelukkig neemt haar belastbaarheid al weer langzaam toe, maar ze zal voorzichtig moeten zijn met het opvoeren van haar (werk)belasting. Alle medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde wensen Monique een voorspoedig herstel en hopen dat ze gauw weer op de praktijk aanwezig is!

Cursus  ‘Zelfmanagement bij lymfoedeem’

Lymfoedeem kan heel vervelend zijn. Mensen ervaren een zwaar gevoel in een ledemaat en kleren passen soms niet meer. Het beste is om dit voor te zijn en actie te ondernemen als er nog geen sprake is van symptomen. Lymfoedeem is een chronische aandoening en het is lastiger te behandelen dan te voorkomen. Wij bieden daarom de cursus ‘Zelfmanagement bij lymfoedeem’ aan. Het doel is preventief: voorkomen van klachten van lymfoedeem, voorkomen dat symptomen verergeren en zelfs proberen of u niet meer behandeld hoeft te worden door uw oedeemtherapeut (als dat mogelijk is). Lees verder….

Fysiotherapie Menterwolde krijgt een 9 van haar

patiënten!

Fysiotherapie Menterwolde werkt continue aan de kwaliteit van zorg. Uw mening over de kwaliteit van onze zorgverlening is daarbij erg belangrijk. Met uw opmerkingen en suggesties kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. De patiënttevredenheid wordt gemeten door een onafhankelijke partij (Qualiview/Qualizorg) en dit gebeurt volledig anoniem. Fysiotherapie Menterwolde hecht veel waarde aan uw mening. Een aantal zorgverzekeraars verplicht ons tot deelname aan het onderzoek. Lees meer…..

Fysiotherapie Menterwolde 20 jaar

Op 1 januari 1998 is Fysiotherapie Menterwolde gestart vanuit de praktijklocatie ‘De Broeckhof’ in Zuidbroek. Omdat de praktijk groeide, zijn er nieuwe praktijklocaties bij gekomen: in ‘De Menterne’ in Muntendam, ‘De Rotonde’ in Zuidbroek en in het ‘MFC de Noordsuythoeve’ in Noordbroek. De praktijk huurt het zwembad in Muntendam al 20 jaar om daar lessen AQUA-fysio/AQUA-fit te verzorgen. In de afgelopen 20 jaar is er veel veranderd… Lees meer…..

Gewijzigde openingstijden in verband met feestdagen

Tijdens de feestdagen van april en mei hebben wij onze openingstijden gewijzigd. 27 april (Koningsdag): Normale openingstijden 10 mei (Hemelvaartsdag): De praktijk is gesloten 21 mei (Tweede Pinksterdag): De praktijk is gesloten Het team van Fysiotherapie Menterwolde wenst u fijne feestdagen!