WEBSHOP
Bellen
Inlog Patientenportaal
De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne

Nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief maandelijks ontvangen? Meld u zich dan aan via de button want vanaf januari ontvangen alleen de mensen die zich (opnieuw) hebben aangemeld maandelijks de nieuwsbrief!!

Start van cursussen / trainingen in september 2018

De zomer is voorbij en de herfst/winter staan weer voor de deur. Heeft u goede voornemens om meer te gaan bewegen in het najaar? Klik dan op onderstaande button voor een overzicht van de bewegingsmogelijkheden die Fysiotherapie Menterwolde u kan bieden om uw doel te halen.

9e MenterAloop op 5 september 2018

Woensdagavond 5 september vindt de jaarlijkse  MenterAloop plaats in Muntendam. Ook dit jaar wordt de route weer uitgezet door het team van Loopgroep SOS Muntendam o.l.v. Lijda  Bijma. De MenterAloop kent 2 afstanden, nl. 5 en 10 km. Beide routes lopen door het mooie natuurgebied van De Heemtuin & Natuurpark Tussen de Vennen. Deelname aan de MenterAloop is geschikt voor iedereen die hardloopt, jong en oud. Deze loop is daarnaast ook geschikt voor Nordic Walkers en wandelaars. U kunt zich op de dag zelf aanmelden op de verzamelplaats bij sporthal ‘Ruitershorn’, uiterlijk om 18:45 uur. Het adres is Helder Camaraweg 1 te Muntendam. De medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde zullen, zoals ieder jaar, de warming-up geven en na de loop de vermoeide beenspieren verzorgen. Doe ook mee en ervaar hoe gezellig deze recreatieve loop is!

Vakantie achter de rug en nog steeds klachten?

Bent u weer terug van vakantie en merkt u dat u nog steeds klachten heeft? Dan kunt u zich laten onderzoeken/behandelen door uw fysiotherapeut. U hoeft dan niet eerst langs de huisarts; u kunt bij de fysiotherapeut terecht zonder verwijsbrief (dit wordt Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie genoemd). Uw fysiotherapeut bekijkt of uw aandoening in aanmerking komt voor verder fysiotherapeutisch onderzoek/behandeling of dat er nader onderzoek van de huisarts is gewenst. In dat geval adviseert uw therapeut u om contact op te nemen met de huisarts. Als u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan kost u dit niets. Voor behandeling van een chronische aandoening en/of een behandeling aan huis is een verwijzing van een (huis)arts nog steeds wel noodzakelijk bij de meeste verzekeraars. Wilt u dat uw fysiotherapeut naar uw klachten kijkt? Neem dan contact op met de praktijk: tel. 0598-453535 (bij voorkeur tussen 8:00-13:00 uur) of meld u aan via de website: www.fysiotherapiementerwolde.nl 

Fysiotherapie Menterwolde stopt in Noordbroek

Sinds 1 oktober 2015 heeft Fysiotherapie Menterwolde een behandellocatie in het MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek. Hier komt per 1 november 2018 een einde aan. Na 3 jaar gewerkt te hebben in Noordbroek, heeft de praktijk besloten om deze nevenvestiging te sluiten. Het is niet rendabel gebleken om een aparte behandellocatie in Noordbroek aan te houden. We hebben met veel plezier gewerkt in het MFC de Noordsuythoeve en willen bij deze het bestuur, Johan en alle medewerkers en andere gebruikers bedanken voor de fijne tijd! De praktijk blijft haar werkzaamheden uitvoeren vanuit de overige 3 locaties, nl. De Broeckhof in Zuidbroek, het gezondheidscentrum De Rotonde in Zuidbroek en De Menterne in Muntendam. Inwoners van Noordbroek zijn van harte welkom voor behandeling op deze locaties van Fysiotherapie Menterwolde!

KIDS-FITNESS

Dit jaar is Fysiotherapie Menterwolde begonnen met een programma, waarbij schoolkinderen uitgedaagd worden om hun kracht, conditie en vooral plezier in bewegen te vergroten. We zijn begonnen met de naam JEUGD-fit maar vonden dit niet pakkend genoeg voor wat het inhoudt. Daarom hebben we de naam veranderd in KIDS-FITNESS. KIDS-FITNESS is een fitnessprogramma voor kinderen van 10-16 jaar. Onder begeleiding van een sportinstructeur wordt er een uur gesport in de fitnesszaal in Muntendam. De les vindt plaats in groepsverband; de groep bestaat maximaal uit 10 personen.

9e MenterAloop onder zomerse omstandigheden

Op 5 september jl. is de 9e MenterAloop gehouden in het mooie natuurgebied van De Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen. De omstandigheden waren optimaal: droog , geen wind en aangenaam zomerse temperaturen. Naar schatting hebben 200 lopers (jong en oud) meegedaan aan de recreatieve loop van 5 of 10 kilometer.  Ieder liep op zijn eigen tempo. Nieuw was dat de lopers onderweg op 3 plekken push-ups, squats en sit-ups konden maken. Het hele sportfestijn stond onder controle van de mobiele, fietsende ‘brigade’ van de EHBO. Traditiegetrouw heeft Fysiotherapie Menterwolde de warming-up verzorgd. En aan het eind konden de deelnemers hun vermoeide benen laten masseren in de grote, gezellig versierde tent van Fysiotherapie Menterwolde. De organisatie , in handen van het team van Loopgroep SOS Muntendam o.l.v. Lijda  Bijma , kan weer terugkijken op een geslaagde avond. Op naar de 10e editie van de MenterAloop in 2019!

Gina heeft certificaat cursus In Balans gehaald

Onze collega Gina Steenbergen heeft de afgelopen maand haar certificaat gehaald van de cursus In Balans en is nu speciaal opgeleid om een cursus In Balans te kunnen geven. Een cursus In Balans richt zich op het verbeteren van uw balans en stabiliteit zodat u steviger op de benen staat. Uw algehele conditie verbetert, zodat u gemakkelijker alles in het dagelijks leven kunt blijven doen. U zult minder snel uit evenwicht raken. Bewegen zal minder inspanning kosten, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. Kortom, een leven met meer beweging, meer zelfstandigheid en een verbeterde gezondheid. De cursus In Balans is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun evenwicht en stabiliteit. Voor mensen die graag stevig op de benen willen (blijven) staan. Het is ook bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met vallen of bang zijn om te vallen. Binnenkort hoopt Gina voor deze doelgroep een cursus te gaan geven. Via website en nieuwsbrief zullen we u hierover informeren.

Vanaf 1 januari 2019 eerste 20 behandelingen COPD uit

basisverzekering vergoed

Vanaf 1 januari 2019 wordt oefentherapie bij COPD vergoed vanaf de eerste behandeling. Nu moeten patiënten de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen. Dit besluit betekent een aanzienlijke verbetering van de toegankelijkheid van fysiotherapie voor deze patiënten. Het besluit vloeit voort uit een advies van Zorginstituut Nederland van maart van dit jaar. Dit is onderdeel van een plan van aanpak om meer fysiotherapie vanuit de basisverzekering te vergoeden. De beroepsvereniging voor fysiotherapeuten (het KNGF) maakt zich hier hard voor en heeft hiervoor de benodigde input geleverd. Twee kanttekeningen: -Er zit een maximum aan het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er maximaal 70. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD. -Het eigen risico is ook voor deze patiënten van kracht. Het KNGF waarschuwt dat sommige ernstig zieke en kwetsbare patiënten hierdoor zorg tekort kunnen komen.

Fit blijven in de herfst en winter?

In de herfst en de winter vormen regen, sneeuw en kou voor velen een barrière om naar buiten te gaan. Dit betekent automatisch: Minder beweging! Het is juist belangrijk voor jong en oud om gedurende alle seizoenen actief te zijn. Onze praktijk biedt sinds een aantal jaren de mogelijkheid om te fitnessen, onder begeleiding van een sportinstructeur. De fitness vindt plaats in de oefenzaal van onze praktijk in Muntendam. Er is de mogelijkheid om mee te doen op elke doordeweekse avond (behalve de vrijdagavond) en op de zaterdagochtend. Bij de vrije fitness wordt samen met u een programma van oefeningen opgesteld. Als u een bepaald doel voor ogen heeft, zoals bijv. sterkere beenspieren ontwikkelen, zal daar rekening mee gehouden worden. Als u eigenlijk geen specifiek doel heeft, maar wel graag meer wilt bewegen, kunt u natuurlijk ook meedoen. De groepen zijn overzichtelijk, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aanwijzingen van de sportinstructeur. Vaak wordt er ruimte ingelast om gezamenlijk oefeningen, zoals buikspieren, te doen. U bent niet verplicht om hieraan mee te doen. De sfeer tijdens de fitnesslessen is gemoedelijk en iedereen kan trainen op zijn eigen niveau. Wilt u meer informatie of wilt u meedoen? Neem dan contact op met Fysiotherapie Menterwolde: tel. 0598-453535 of per e-mail: info@fysiotherapiementerwolde.nl 

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

De decembermaand komt er weer aan en dat betekent dat er feestdagen zijn. Voor onze praktijk betekent dit dat we op een aantal momenten gesloten zijn. We hebben ze voor u op een rijtje gezet: Kerstavond 24 december 2018: Vanaf 17:00 uur vervallen PRET-fysio, groepsbehandelingen en fitness. 1e Kerstdag 25 december 2018 en 2e Kerstdag 26 december 2018: De praktijk is gesloten. Oudejaarsdag 31 december 2018: Geen PRET-fysio, groepsbehandelingen en fitness (overdag en ’s avonds). Nieuwjaarsdag 1 januari 2019: De praktijk is gesloten. Op woensdag 2 januari 2019 staan wij weer voor u klaar. Alle medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde wensen u alvast plezierige feestdagen en een gezellige jaarwisseling!

Fysiotherapie optimaal verzekeren in 2019: hier moet je

op letten

Deze informatie (en meer) kunt u lezen op www.defysiotherapeut.com  In december en januari kun je weer veranderen van zorgverzekeraar. Gedoe? Welnee. Je kiest een andere verzekeraar en die regelt de overstap. Lastiger is de afweging of overstappen voor u een goed idee is. Vergelijken van al die polissen, voorwaarden en vergoedingen kan ingewikkeld zijn. Toch is het de moeite waard, zeker als het gaat om de dekking voor fysiotherapie. Daarin zijn nogal wat verschillen én er zitten een paar addertjes onder het gras.
Lees verder Lees verder Lees verder Lees verder