WEBSHOP
Bellen
Nieuws archief Inlog Patientenportaal

Nieuws

Nieuws archief Nieuws archief
Wilt u onze nieuwsbrief maandelijks ontvangen? Meld u zich dan aan via de button want vanaf januari ontvangen alleen de mensen die zich (opnieuw) hebben aangemeld maandelijks de nieuwsbrief!!

Fysiotherapie Menterwolde krijgt een 9 van haar

patiënten!

Fysiotherapie Menterwolde werkt continue aan de kwaliteit van zorg. Uw mening over de kwaliteit van onze zorgverlening is daarbij erg belangrijk. Met uw opmerkingen en suggesties kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. De patiënttevredenheid wordt gemeten door een onafhankelijke partij (Qualiview/Qualizorg) en dit gebeurt volledig anoniem. Fysiotherapie Menterwolde hecht veel waarde aan uw mening. Een aantal zorgverzekeraars verplicht ons tot deelname aan het onderzoek. Lees meer…..

Fysiotherapie Menterwolde 20 jaar

Op 1 januari 1998 is Fysiotherapie Menterwolde gestart vanuit de praktijklocatie ‘De Broeckhof’ in Zuidbroek. Omdat de praktijk groeide, zijn er nieuwe praktijklocaties bij gekomen: in ‘De Menterne’ in Muntendam, ‘De Rotonde’ in Zuidbroek en in het ‘MFC de Noordsuythoeve’ in Noordbroek. De praktijk huurt het zwembad in Muntendam al 20 jaar om daar lessen AQUA-fysio/AQUA-fit te verzorgen. In de afgelopen 20 jaar is er veel veranderd… Lees meer…..

Bootcamp op donderdagavond in de Heemtuin

Aan Bootcamp doen, is de ideale manier om de (laatste) wintervetjes te verbranden en alvast toe te werken naar je zomerlijf. Vanaf donderdag 24 mei en gedurende de  zomermaanden juni, juli en augustus worden er op de donderdagavond lessen Bootcamp gegeven in de Heemtuin in Muntendam. De kosten zijn € 25 per maand. Bootcamp is in groepsverband sporten onder begeleiding van onze sportinstructeur Ingmar. Er wordt gewerkt aan het versterken van je eigen lichaam middels intervaltraining, oefeningen voor kracht- en uithoudingsvermogen en circuittraining. En dat gebeurt altijd buiten, in de frisse lucht. Lees meer…..

Kinderen gezocht voor JEUGD-fit in Muntendam

Fysiotherapie Menterwolde zoekt nog kinderen tussen 12-16 jaar die mee willen doen aan de nieuwe fitnesslessen JEUGD-fit. De lessen vinden plaats op de woensdagmiddag van 17:00-18:00 uur onder leiding van een sportinstructeur. De kosten zijn € 25,00/maand Locatie: trainingszaal van Fysiotherapie Menterwolde in dorpshuis De Menterne, Julianaplein 1 te Muntendam. Vindt uw kind het leuk om met vriendjes of vriendinnetjes samen te sporten? Geef uw kind(eren) dan op. Lees meer…..

Fysiotherapie Menterwolde bedankt Nicole Kruijer!

Sinds 4 jaar is Nicole Kruijer een bekend gezicht bij de lessen FITNESS in onze trainingszaal in dorpshuis De Menterne in Muntendam. Met veel enthousiasme  en vol energie weet ze de deelnemers aan de FITNESS tot betere sportprestaties te brengen. In april 2018 is Nicole afgestudeerd als fysiotherapeute en heeft ze snel een baan kunnen vinden. Nicole heeft besloten om onze praktijk te verlaten en zich helemaal op de fysiotherapie toe te gaan leggen. Helaas konden wij Nicole op dat moment geen uren aanbieden om, naast de fitnesslessen, ook als fysiotherapeute te gaan werken in onze praktijk. We wensen Nicole heel veel succes in haar nieuwe baan en bedanken haar voor haar inzet! Namens alle collega’s van Fysiotherapie Menterwolde.

Fysiotherapie Menterwolde wenst u een fijne zomer!!

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is de praktijk elke week geopend. De fysiotherapeuten gaan na elkaar op vakantie, zodat u de hele zomer behandeld kunt worden, mocht dat nodig zijn. De PRET-fysiogroepen gaan gewoon door. Evt. wordt er, in onderling overleg met u, een andere tijd afgesproken. De lessen PLUS-fit op de woensdagmorgen worden normaal gegeven. Voor de vrije FITNESS kunt u in de maanden juli en augustus niet komen trainen op de woensdagavond. Op de overige avonden en zaterdagochtend gaan de trainingen wel door zoals gewoonlijk. Alle medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde wensen u alvast een fijne , zonnige zomer!

Geslaagd voor de audit KNGF Plusprogramma

Op donderdag 7 juni jl. is onze praktijk getoetst op alle eisen en richtlijnen die door het KNGF (de beroepsvereniging van fysiotherapeuten) gesteld worden aan het Plusprogramma. Dat houdt in dat er goede scores gehaald worden op het klantervaringsonderzoek; dat de dossiers goed ingevuld worden, zodanig dat er meetmomenten vastgelegd worden en dat er doelmatig behandeld wordt; dat alle fysiotherapeuten deelnemen aan intervisie-bijeenkomsten waardoor ze inzicht krijgen in hun handelen en zich evt. kunnen verbeteren. Als laatste worden deze eisen getoetst tijdens een visitatie (audit) in de praktijk. De afgelopen periode hebben de fysiotherapeuten van ons team keihard gewerkt om aan alle eisen te voldoen. Lees meer…..

Vooraankondiging:  Menteraloop op 5 september

Woensdagavond 5 september vindt de jaarlijkse MenterAloop weer plaats in het natuurgebied in en om De Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen in Muntendam. Hardlopers, nordic walkers en wandelaars van alle leeftijden kunnen hieraan meedoen. Het parcours, van 5 of 10 km, wordt dit jaar ook weer uitgezet door het team van Loopgroep  SOS Muntendam o.l.v. Lijda Bijma. Doe ook mee en ervaar hoe gezellig deze recreatieve loop is! Noteer de datum alvast in uw agenda!

Teamuitje 2018: zon, warm en heel gezellig!

Op dinsdagavond 29 mei en woensdag 30 mei zijn we, de medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde, op teamuitje geweest in Grou. Dinsdagavond regende het flink, met af en toe wat donder en bliksem. We konden daardoor niet buiten zitten, maar binnen was het lekker droog. Iedereen had alle tijd om helemaal bij te kletsen, onder het genot van een hapje en een drankje. De volgende dag zijn we vroeg opgestaan en hebben eerst gezamenlijk ontbeten. Daarna zijn we met elkaar op een sloep gestapt en hebben een heerlijke boottocht naar Sneek gemaakt. De weergoden waren ons gezind: de zon was de hele dag aanwezig; het was warm! Bij het avondeten was iedereen verbrand, moe en voldaan. We kijken weer terug op een zeer geslaagd uitje, dat voor herhaling vatbaar is.

Start van cursussen / trainingen in september 2018

De zomer is voorbij en de herfst/winter staan weer voor de deur. Heeft u goede voornemens om meer te gaan bewegen in het najaar? Klik dan op onderstaande button voor een overzicht van de bewegingsmogelijkheden die Fysiotherapie Menterwolde u kan bieden om uw doel te halen.

9e MenterAloop op 5 september 2018

Woensdagavond 5 september vindt de jaarlijkse  MenterAloop plaats in Muntendam. Ook dit jaar wordt de route weer uitgezet door het team van Loopgroep SOS Muntendam o.l.v. Lijda  Bijma. De MenterAloop kent 2 afstanden, nl. 5 en 10 km. Beide routes lopen door het mooie natuurgebied van De Heemtuin & Natuurpark Tussen de Vennen. Deelname aan de MenterAloop is geschikt voor iedereen die hardloopt, jong en oud. Deze loop is daarnaast ook geschikt voor Nordic Walkers en wandelaars. U kunt zich op de dag zelf aanmelden op de verzamelplaats bij sporthal ‘Ruitershorn’, uiterlijk om 18:45 uur. Het adres is Helder Camaraweg 1 te Muntendam. De medewerkers van Fysiotherapie Menterwolde zullen, zoals ieder jaar, de warming-up geven en na de loop de vermoeide beenspieren verzorgen. Doe ook mee en ervaar hoe gezellig deze recreatieve loop is!

Vakantie achter de rug en nog steeds klachten?

Bent u weer terug van vakantie en merkt u dat u nog steeds klachten heeft? Dan kunt u zich laten onderzoeken/behandelen door uw fysiotherapeut. U hoeft dan niet eerst langs de huisarts; u kunt bij de fysiotherapeut terecht zonder verwijsbrief (dit wordt Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie genoemd). Uw fysiotherapeut bekijkt of uw aandoening in aanmerking komt voor verder fysiotherapeutisch onderzoek/behandeling of dat er nader onderzoek van de huisarts is gewenst. In dat geval adviseert uw therapeut u om contact op te nemen met de huisarts. Als u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan kost u dit niets. Voor behandeling van een chronische aandoening en/of een behandeling aan huis is een verwijzing van een (huis)arts nog steeds wel noodzakelijk bij de meeste verzekeraars. Wilt u dat uw fysiotherapeut naar uw klachten kijkt? Neem dan contact op met de praktijk: tel. 0598-453535 (bij voorkeur tussen 8:00-13:00 uur) of meld u aan via de website: www.fysiotherapiementerwolde.nl
Cursussen najaar 2018 Cursussen najaar 2018