De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne
Fysiotherapie Menterwolde is gespecialiseerd in diverse onderdelen. Onze fysiotherapeuten hebben allemaal een eigen specialiteit. Er is dus binnen de praktijk altijd iemand die u verder kan helpen.

Kinderfysiotherapie

Spelenderwijs leren bewegen Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dat kan komen door een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel of het houdings- en bewegingsapparaat. Hierdoor kunnen kinderen te weinig motorische ervaring opdoen. Ze hebben oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen of ze moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven. Lees meer!
Manuele Therapie Manuele therapie (SOMT) is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Het is een specifieke methode van onderzoeken en behandelen die bijzonder geschikt is bij pijn en bewegingsklachten die voortkomen uit de wervelkolom. Lees meer!

Oedeem Therapie

Wat is oedeem? Lymfoedeem is een veelvoorkomende aandoening en uit zich als zwelling van een gedeelte van het lichaam. Het wordt veroorzaakt door een gestoorde aan- en/of afvoer van vocht in het lichaam. Hoe kan je lymfoedeem herkennen? Vochtvorming: kleren zitten strakker, een ring / horloge knelt en laat een afdruk in de huid achter Zwaar of moe gevoel in de armen / benen Gevoel van spanning Spanningspijn Tintelingen, een gevoel alsof er mieren onder de huid kruipen Beperking van de beweeglijkheid van de gewrichten Huidveranderingen: sinaasappelhuid, glans op de huid, droge/ schilferende huid Lees meer…. 
Specialisaties